Skip to main content
18 september 2019

Bracht Havecon de dames van HVB geluk afgelopen zondag?

Afgelopen zondag speelden de dames van Hockey Vereniging Bleiswijk (HVB) hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen.  De tegenstander was een bekende van vorig seizoen: Ommoord.

De dames begonnen sterk aan de wedstrijd. Bleiswijk had veel balbezit, maar er werden nog geen kansen gecreƫerd. Na het eerste kwart werd dan ook als opdracht gegeven: doorpakken!

In het tweede deel van de eerste helft begonnen de kansen te komen en werden deze uiteindelijk ook benut: Bij rust stonden de dames met 2-0 voor. Na de rust begon Ommoord de druk op te voeren. Hier hadden de Bleiswijkse dames wel even wat moeite mee, maar door rustig te blijven hockeyen, kwamen ze er regelmatig goed onderuit. Er werd een strafcorner behaald en via een mooie tip-in werd de 3-0 gescoord.

De taak voor de rest van de wedstrijd was nu duidelijk: vasthouden en de overwinning binnenslepen! Maar dat werd HVB flink lastig gemaakt: Ommoord haalde de keeper eruit en begon de druk sterk op te voeren. Het werd voor Bleiswijk steeds moeilijker om onder de druk uit te komen en na een serie strafcorners was het dan ook raak. Na het tegendoelpunt wist HVB het hoofd echter opnieuw koel te houden. Iets wat vorig seizoen nogal eens lastig bleek. Maar deze wedstrijd bleef het vetrouwen en werd de uiteindelijke overwinning na het klinken van het eindsignaal met flink gejuich binnengehaald.

Wij van Havecon hebben alle vertrouwen in de dames en wellicht heeft dat vertrouwen een beetje bijgedragen aan de overwinning. 'Women of the match' Eva Revelman denkt er in ieder geval wel zo over!